8 Beveiligingstips voor sluitingstijd.

U of uw werknemers kunnen vallen in een routine als u uw pand aan het einde van de hele dag sluit. Dat is waarom het belangrijk is om duidelijk te maken welke van de voorzorgsmaatregelen, die u kunnen helpen brand en misdaad te voorkomen, u kunt nemen.
Het is vooral belangrijk om voorzorgsmaatregelen consistent toe te passen. De medewerkers kunnen ook helpen door ieder een eigen lijst af te werken elke keer dat ze het pand verlaten.
Hier zijn enkele tips over hoe de situatie veilig te houden rekening houdend met alles wat u tegen kunt komen als bedrijfseigenaar.


Verlicht ’s nachts de winkelpui.


Als lichten in uw bedrijf zijn ingeschakeld, kan het dieven ontmoedigen in te breken in uw pand. Ook zorgt het er voor dat dieven goed zichtbaar zijn vanaf de straat, zodat omstanders ze ook gemakkelijker kunnen zien. Om het nog gemakkelijker te maken iemand in uw zaak te zien kunt u de buikramen van alle posters of koopwaar positief zetten, zodat er een onbelemmerd zicht is.
Houd buitenverlichting aan
Een goed verlichte buitenkant ontmoedigt bovendien eventuele ongewenste gasten bij de voorkant uw bedrijf, bijvoorbeeld (baldadige) hangjongeren. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat u niet alleen de voorkant van uw zaak verlicht heeft, maar ook andere zij- en ingangen.
Als er doorgebrande lampen zijn, moeten die zo snel mogelijk worden vervangen.


Zorg ervoor dat alle klanten het pand hebben verlaten


Het lijkt misschien een no-brainer, maar het is erg belangrijk om te controleren of er geen klanten zijn die nog steeds in het gebouw rondlopen. U of uw werknemers moeten alle ruimtes goed controleren, check ook voorraadkamers, en zijkamers om ervoor te zorgen niemand is vertrokken later dan bij de ingang van uw pand de deuren zijn vergrendeld.


Zet apparatuur uit


Voordat u vertrekt, zorg er dan voor dat u of een werknemer een wandeling door het bedrijf heeft gemaakt en alle items heeft afgevinkt die ’s nachts moeten worden uitgeschakeld. Deze lijst zal verschillende items bevatten, afhankelijk van uw bedrijf, maar kan draagbare kachels, decoratieve verlichting, kooktoestellen en andere verwarmingsapparatuur omvatten.
Items die ’s nachts moeten worden uitgeschakeld zijn bijvoorbeeld draagbare kachels, decoratieve verlichting, kooktoestellen en andere verwarmingsapparatuur.
Als u ervoor zorgt dat al deze apparaten zijn uitgeschakeld, kunt u voorkomen dat er brand ontstaat. Kijk voor meer tips om brand te voorkomen op brandveiligheidscheck.
Bewaar brandbare en ontvlambare stoffen op veilige plaatsen
In een verdere poging om brand te voorkomen, moet u er zeker van zijn dat brandbare of brandbare materialen uit de buurt van verwarmingsapparatuur zijn geplaatst in opslagcontainers. Deze containers moeten ook duidelijk worden geëtiketteerd.


Kies voor mobiele surveillance

Er zijn verschillende mobiele surveillance bedrijven die u kunt inschakelen om uw bedrijf in de gaten te houden. Een mobiele surveillant houdt uw bedrijf in te gaten na sluitingstijd door controle rondes langs panden te voeren. U kunt de mobiele surveillant ook toegang tot uw pand verlenen om alles te controleren, bijvoorbeeld of alle apparatuur uit is, er geen mensen in uw pand zijn, en of alles goed dicht is. Mobiele surveillance beveiligers letten ook op of er geen mensen rond uw pand hangen, en vraagt deze wanneer dit wel zo is om deze plek te verlaten, om zo schade aan uw pand te voorkomen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij mobiele surveillance door scs beveiliging.

Sluit kassa’s en andere kostbaarheden af


Volg een gedetailleerde procedure voor het omgaan met contant geld aan het einde van de shift. Denk aan nachtelijke stortingen, en ontgrendelde kassa’s, en het niet verlaten van contant geld of kostbaarheden in kamers die toegankelijk zijn door ramen of onbeveiligde deuren.


Beveilig elke uitrusting en voorraad


Voordat u vertrekt voor de nacht, is het een goed idee om alle overtollige opbouw te plaatsen in een afgesloten of veilige plek in de winkel. U moet er ook rekening mee houden dat u uw voorraad uit de buurt van ramen en deuren houdt om het dieven moeilijker te maken een poging tot diefstal te wagen. Deze stappen lijken misschien klein en onbeduidend, maar ze kunnen het verschil uitmaken tussen een overval op uw zaak en een fysieke ontmoediging.


Beveilig en vergrendel alle deuren en ramen


Bovenop het beveiligen van uw apparatuur en voorraad, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al uw deuren en ramen zijn vergrendeld, zodat geen inbrekers gemakkelijk het pand binnen kunnen. Noteer dit ook op uw lijst voor werknemers, en wees duidelijk om alle ingangen te vergrendelen inclusief ramen. Zoals hiervoor benoemd kunt u ook gebeuk maken van mobiele surveillance beveiligers die controleren of uw pand veilig en goed afgesloten is. Een mobiele surveillant hoeft niet veel te kosten maar kan wel veel geld besparen door niet te genezen maar te voorkomen.


Schakel een beveiligingssysteem in


En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, moet u ervoor zorgen dat uw beveiligingssysteem wordt ingeschakeld voordat u het pand verlaat.
Uw beveiligingssysteem kan een aantal vormen aannemen, aangezien de opties variëren van stille alarmen tot videobewaking. Bewakingssystemen zijn nuttig, aangezien zij dieven kunnen ontmoedigen om uw zaak binnen te gaan en bewijsmateriaal te hebben bij een inbraak. Dat is waar verzekering in beeld komt.
Al met al is het belangrijk om te voorkomen in plaats van te genezen!

Zijn er vragen die u wilt stellen?

Heb je vragen, ideeën of wil je ons alleen iets melden? Je kunt via de contactpagina contact met ons opnemen, wij zullen spoedig reageren om te helpen.