Lippigmentatie is een vorm van semi-permanente make-up. Wat is lippigmentatie? In wezen is het een cosmetische tatoeage van de lippen die de schoonheid van de natuurlijke lipkleur versterkt, de vorm van de lippen verbetert, definitie geeft en de illusie van volheid creëert. Deze behandeling levert volledig natuurlijke resultaten op na genezing. Lip fillers kunnen goed zijn voor het creëren van volume in uw lippen, maar lippigmentatie levert een meer natuurlijke look en wekt óók de illusie van vollere lippen.
Hier is hoe het werkt: Een kleine gemechaniseerde naald zet pigment in de lippen, waardoor lagen van kleur worden opgebouwd. Het kan een corrigerende behandeling zijn om bijvoorbeeld symmetrie te creëren, maar kan ook een aanvulling zijn om de lippen slechts extra te benadrukken of dus voller te laten lijken. Ook kun je de lippen een andere kleur geven, of je nou wilt dat dit een lichtere kleur of een donkerdere kleur wordt, het is allebei mogelijk.
Hoe werkt Lippigmentatie?
Een apparaat wordt gebruikt om pigmenten in de lippen te zetten en toe te voegen om een zachte en natuurlijke blush te creëren.
Doet Lippigmentatie pijn?
Het ongemak is minimaal en er wordt een pijnstillende zalf gebruikt om een pijnloze procedure te verzekeren. Dit kan worden aangepast afhankelijk van de tolerantie van de persoon.
Hoe lang duurt Lippigmentatie?
Er zijn verschillende stadia, waaronder verdoving, het omlijnen van de lippen en het eigenlijke tatoeageproces. Dit duurt meestal ongeveer 3/4 uur.
Welke kleuren zijn geschikt voor Lippigmentatie?
Een brede waaier van tinten in de roze, koraal, en rode families zijn bij de hand om een aangepaste tint te creëren. Dit zal zeker rekening houdend met uw speler voorafgaand aan het begin. Er is veel mogelijk wat betreft lippigmentatie kleuren, en een specialist om hulp vragen naar een kleur is aan de raden.
Wat gebeurt er na de Lippigmentatie behandeling?
Zoals bij elke tatoeage is lichte zwelling en roodheid onvermijdelijk. Je zult ook een intensere kleur van het pigment ervaren, waardoor uw lippen tijdelijk een extra opvallende kleur krijgen. Naarmate ze genezen, zal de kleur en eventuele zwelling verdwijnen, de lippen zullen tot rust komen, en de kleur zal upgraden naar een natuurlijke look.
Wat is de nazorg voor Lippigmentatie?
Het genezingsproces van Lippigmentatie duurt een aantal dagen. In die tijd kun je wat droogte en textuur ervaren totdat de lippen zichzelf op natuurlijke wijze herstellen. Het volgen van de lippigmentatie nazorg is van groot belang, omdat dit invloed heeft op het uiteindelijke resultaat van de lippigmentatie. Tijdens het genezingsproces moet een balsem worden aangebracht.
Hoe weet ik of ik een volgende behandeling nodig heb?
De beste resultaten komen over het algemeen voort uit een proces in twee stappen. Tijdens de nabehandeling kunnen we analyseren hoe de kleur zich onder de huid herstelt en kunnen we gebieden onderzoeken die mogelijk niet goed zijn genezen. De geheelde resultaten zijn uniek aan elke cliënt en het is het beste om te kijken waar in de nabehandeling aan gewerkt moet worden.
Zijn er redenen waarom ik niet in aanmerking kom voor Lippigmentatie?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om in aanmerking te komen voor een lippigmentatie behandeling.
Uit veiligheidsoverwegingen wordt er geen gebruik gemaakt van Lippenbalsem voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Als u lip fillers heeft moet u wachten tot een minimum van 1 maand na uw sessie totdat u lippigmentatie kunt laten zetten.
Zorg dat je altijd een salon uitkiest die gekeurd is door de GGD, je kunt hier GGD goedgekeurde salons bekijken.
Hoe lang blijft Lippigmentatie zitten?
Ongeveer 2-3 jaar nadat het is gezet. Huidtype en levensstijl kunnen de levensduur van uw cosmetische tatoeage beïnvloeden – wij kunnen geen specifieke resultaten garanderen.
Kijk voor meer informatie over lippigmentatie op https://lippigmentatie.nl
Heb je vragen voor ons?
Als je nog vragen hebt mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Je kunt ons via de contactpagina benaderen, daar kun je een formulier invullen om in contact te komen.